Kas näin pukeudut ja valmistaudut Hito hyvän ulkoilmaleffanäytökseen – katso myös kivat kuvat edellisestä illasta!

Hito hyvä katsomo.

Hito hyvä katsomo.

Ihminen pärjää ilman vaatteita noin 30 asteen lämpötilassa. No, vaikka Lappeenranta onkin erityisen kiva kesäkaupunki, ei torstai-illan sääennuste näytä ihan sellaisia lukemia.

Forecan ja Ilmatieteenlaitoksen ennustuksia yhdistelemällä näyttää siltä, että vietämme iltaa puolipilvisessä kelissä elokuun illan tarjotessa noin 14 asteen lämpötilaa. Varsin sopiva siis: pilvet tekevät illasta pimeämmän ja lämpötila on sopiva puna- ja valkoviinille!

 

Pukeudu lämpimästi ja ilmavasti

Kun vietetään aikaa ulkona, on tärkeää ottaa huomioon vaatetus. Kun ei palella eikä ole liian kuuma, on ulkoilmassa mukava viettää aikaa. Suosittelemme harkitsemaan kerrospukeutumista: alle siis ohutta pitkähihaista- ja lahkeista vaatetta, päälle jotain lämmittävää. Vaatekerroksia voi olla kolme, joista yhden voi ottaa mukaan esimerkiksi repussa, laukussa tai Hito hyvässä kangaskassissa.

Suosittelemme myös oman viltin ottamista mukaan. Taloa tarjoaa noin 30 vilttiä, eli ihan jokaiselle ei riitä omaa meidän puoleltamme.

Tärkeää on myös ottaa vaatetuksessa huomioon mukavuus. Elokuvailta kestää pari tuntia, joten on hyvä, jos vaatteet eivät turhaan kiristä. Erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota hihansuihin ja kaulan alueelle. Ne on hyvä pitää vapaina, sillä muuten patonki-viinipaketin (tai popcorn-cokis-) nauttiminen voi olla hieman vaivalloista.

 

Vallit nousevat kauniisti valkokankaan taustalla.

Vallit nousevat kauniisti valkokankaan taustalla.

 

Lappeenrannan mäkinen skyline näkyy iltamyöhään kauniina Wanhan Makasiinin kulmilta.

Lappeenrannan mäkinen skyline näkyy iltamyöhään kauniina Wanhan Makasiinin kulmilta.

 

Moni saapui näytökseen polkupyörällä.

Moni saapui näytökseen polkupyörällä.

 

Paperilyhdyt tuovat iltaan tunnelmaa.

Paperilyhdyt tuovat iltaan tunnelmaa.

 

Istuinalusta suojaa viileältä ja kosteudelta

Jos nyt oikeasti puhutaan hetki vakavissaan, niin istuinalusta on aidosti olennainen elämänlaatua lisäävä tekijä. Eristävä materiaali, kuten tarkoituksenmukainen istuinalusta, telttapatjan kulma tai vaikka pitsalaatikko eristää, lämmittää ja suojaa kosteuden kertymiseltä. Silloin tuolilla on mukavampi istua ja ilta sujuu kivasti.

 

Ruokaa ja juomaa

Tosiaan, kympillä tarjoamme patonkia, tuorejuustoa ja kaksi lasia valko- tai punaviiniä maun mukaan. Kannattaa ottaa myös huomioon pitsan mahdollisuus! Wanhan Makasiinin keittiö palvelee yhdeksään asti, joten jos haluatte illastaa ennen näytöstä tai tilata pitsan valmiiksi siivutettuna katsomoon, onnistuu se mainiosti tarjoilijalle mielihaluista vinkkaamalla.

 

Lipunmyynti ja aikataulu

Illan elokuva on tänään Kuolleiden runoilijoiden seura.

Yritämme tiivistää ja luoda lisää paikkoja, jotta mahdollisimman moni mahtuu ja pääsee katsomaan elokuvia. Huomaathan, että osassa paikkoja saattaa olla pieniä näköesteitä kankaalle, joten mitä aiemmin tulee paikalle, sitä todennäköisemmin pääsee valikoimaan parhaita istuinpaikkoja.

Pääsylippuja on vielä myynnissä noin 30 kappaletta Wanhan Makasiinin tiskiltä aukioloaikojen puitteissa, eli kello 14 alkaen. Ovelle ei todennäköisesti jää yhtään lippua myyntiin.

Ovet aukeavat kello 20.15, elokuva alkaa noin kello 21. Paikalla on myös myynnissä Hito hyvän tämän kesän tuotteita.

Tervetuloa!

 

 

Saimaalla taivaanrannan valo pilkottaa vielä iltayhdentoista aikaan.

 

Wanhan Makasiinin terassille mahtuu noin 90 katsojaa.

Wanhan Makasiinin terassille mahtuu hieman järjestelemällä noin sata katsojaa.

Leave a Reply