Hito hyvän Hienosto-tuotesarjan vuoden tulokas on kullattu Hienostosuklaa

Lappeenrantalainen tulikuuma maakuntabrändi Hito hyvä on lanseerannut joulukaudella 2018 aivan uuden tuotteen.

Suosittu hienosto-tuotesarjan uusin tulokas on sivellen kullitettu Hienostosuklaa. Hienostosuklaa noudattaa Hito hyvän joulukauden tuotteiden linjaa: se on hienostunut, paras, maistuu hyvältä ja valmistettu vain korkeimmista raaka-aineista.

Muita sarjan jäseniä ovat jo tutut savuviskinen Hienostosinappi, johon on käytetty aitoa viskiä, viinipohjaiset tumma ja vaalea Hienostoglögi sekä Hienostokahvi, joka on sekoitus kahta erinomaista kahvilajiketta.

 

Hienostunutta suklaata nyt ensimmäistä kertaa koskaan

Suklaan suunnittelu alkoi Hito hyvän suklaadivisioonan aistijohtaja Samu Koskisen ja fiilisjohtaja Arttu Muukkosen maistelu- ja tunnelmointityöllä.
”Olen suuri suklaan ystävä. Kaikki suklaa kiinnostaa. Tästä suklaasta halusimme tehdä erityisen herkullisen maitosuklaan, jossa on hienostuneita makuja ja hienostunut tunnelma. Kun tätä suklaata syö, ei voi kuin kokea kohottavia elämyksiä,” Koskinen linjaa suklaan hivellessä jo hänen makunystyröitään.

Hienostosuklaassa maistuu toffee, hasselpähkinä, riisikrokantti sekä pikanttina lisänä merestä haalittu merisuola.
”Jouluun kuuluvat hienostuneet kansainväliset maut. Niinpä tällainen itävaltalaisesta suklaatietotaidosta ammentava herkullinen nougat (lausutaan: nugaa) sopii meille kuin norppa Saimaaseen,” Muukkonen maalailee riisikrokantin luodessa suuhun mukavaa tuntumaa toffeen sulaessa ja suupielissä.

Erityistä Hienostosuklaassa on sen välkehtivä pinta, joka on etiketin mukaan ”sivellen kullitettu.” Suklaan pinnalla on siis kultainen väri, joka luo suklaasta entistäkin hienostuneemman.
”Tietenkin,” on Koskisen vastaus kun häneltä kysyy, miksi suklaan pinnassa on kultaa.

Hienostosuklaan on valmistanut iittalalainen laadustaan tunnettu Kultasuklaa. Käsin valmistetut suklaat ovat Avainlippu-tuotteita ja Kultasuklaa käyttää aina kotimaisia raaka-aineita, kun niitä on saatavilla. Varsin hito hyvä yhteistyökumppani siis Hito hyvälle.

”Muistimmehan erikseen mainita, että Hienostosuklaa on tosiaan sivellen kullitettua?” johtaja Koskinen tiedustelee.

 

Hienostotuotteet löytyvät Satamatieltä, Joulutorilta ja kahdesta kaupasta

Hito hyvän Hienostotuotteisiin kuuluvat myös Hienostosinappi, jonka on valmistanut lappeenrantalainen Öljypuu.

Sinappi on Hito hyvän monivuotinen perinnetuote, joka sopii erinomaisesti niin kinkulle kuin oikeastaan minkä tahansa laadukkaan ruoan kanssa. Sinapissa on kevyt savuinen aromi, sillä sinapin maustamiseen käytetään Laphroaig-viskiä.

Kolmas himoittu Hienostotuote ovat Hienostoglögit, joita löytyy tummana ja vaaleana. Tiivisteen tapaan käytettävät puolen litran pullot ovat täynnä upeita aromeita. Molemmat glögit ovat viinipohjaisia, joista on alkoholi keitetty pois niin, että vain maku jää mukaan keitokseen.

Hienostoglögit on keittänyt omin käsin Wanhan Makasiinin keittiötoimenjohtaja Mikko Kinnari panimoyhtiö Tujun rosterisissa keittokattiloissa. Glögit ovat siis kolmen lappeenrantalaisen tahon aikaansaama herkullinen tuote.

”Glögeissä on tärkeää, että ne maistuvat hyvältä sellaisenaan sekä jonkin terästyksen kanssa. Aidoista ainesosista syntyvät laadukkaat maut,” Kinnari kertoo siivilöidessään puolukoita valmiista punaisen glögin seoksesta.

Punaisessa glögissä maistuu muun muassa vanilja, kaneli ja appelsiini. Vaaleassa, niin sanotusti modernimmassa glögissä on mukana inkivääriä, omenaa ja tähtianista.

Hienostokahvi on tänä vuonna erityisen laadukas ja pehmeä maultaan. Hienostokahviin on sekoitettu Brasialian Etelä-Minasin alueelta saapunutta Arabica-kahvia, jossa on Bourbon- Typica- ja Catuai Arabica-papuja. Lisäksi kahvissa on Etiopian Keffan alueelta poimittua villikahvia, joka antaa kahville marjaisuutta.

Kahvin on paahtanut tuttuun tapaan Suomen parhaaksi paahtimoksi kahdesti peräkkäin 2017 ja 2018 valittu lappeenrantalainen Lehmus Roastery.

”Kahvi on hito hyvää. Se on ihan selvää. Suosittelemme nauttimaan sen lähtökohtaisesti mustana, mutta kyllä siihen valkaisuakin saa toki laittaa,” Koskinen kommenteeraa.

 

Hienostotuotteita on myynnissä tänä vuonna Lappeenrannan Joulutorilla Marian aukiolla 7.-22.12., Satamatie 6:ssa sekä K-Supermarket Sammonlahdessa ja K-Supermarket Lehmuksessa.

Tervetuloa shoppailemaan!

Leave a Reply