Lehmus Roasteryn avoimissa ovissa ilmaiset palkintokahvit ja paahtonäytöksiä lauantaina – muista myös perjantain uusi Kahvia, kakkua & kukkia -teemapäivä

lo_lr_avoimet696B9673

Lehmus Roasteryn paahtomestari Visa Tuovinen lupaa vetää ennennäkemättömät paahtoesitykset lauantaina.

Pienpaahtimo Lehmus Roastery järjestää historiansa toiset avoimet ovet lauantaina 10. kesäkuuta kello 10-18.

Ohjelmassa on paitsi paahto- ja pour over -kahvinuuttonäytöksiä, myös ilmaista kahvia. Paahtimo tarjoaa kaikille vierailijoille kupillisen ilmaista kahvia koko päivän ajan. Ilmaiskahvit johtuvat huhtikuisesta Suomen paras paahtimo 2017 -äänestyksen voitosta, jonka paahtimo sai Helsinki Coffee Festivalseilla.
”Vinkkasimme ennen kahvifestivaaleja Lehmus Roasteryn sosiaalisen median seuraajille, että olemme mukana tällaisessa äänestyksessä. Emme halunneet myllätä liikaa äänestystä, joten teimme linkitykset mielestäni suhteellisen hiljaisesti. Lupasimme myös ilmaiset palkintokahvit kaikille meitä äänestäneille, jos voitto irtoaa,” kertoo Lehmus Roasteryn markkinointijohtaja Arttu Muukkonen.

18076458_1682757368685431_6619792632512741283_o

Visa Tuovinen, Samu Koskinen ja Arttu Muukkonen Helsinki Coffee Festivalsin lavalla tuoreina Suomen paras paahtimo 2017 -tittelin voittaneina.

Suomen parhaan paahtimon titteli tuli ensimmäistä kertaa festivaaleille osallistuneelle ja silloin vasta vajaan vuoden toimineelle paahtimolle yllätyksenä.
”Todellakin. Emme ole isoimpia eikä meillä ole fb:ssä seuraajiakaan yhtä paljon kuin monella muulla paahtimolla. Oli uskomatonta kuulla voittouutisista festivaaleilla, sillä kotimainen paahtimoskene on todella kovatasoinen. Nyt on aika lunastaa lupaukset – myös palkintokahvien muodossa.”

Muukkosen mukaan paahtimolla on varauduttu runsaaseen vierailijamäärään.
”Aluksi ajattelimme, että tarjoamme kahvit 500 ensimmäiselle, mutta kyllä meillä on kahvia kaikille tulijoille. Saa nähdä, mitä tämän lupauksen lunastus lopulta tarkoittaakaan!”

 

Luvassa paahtonäytöksiä ja kahvinuutto-show

paahtoshow_IMG_2018

Viime keväänä paahtoshow veti runsaasti kiinnostunutta kansaa. Kuvassa oikealla yläreunassa Visa Tuovinen ja Giesen-paahdin.

Avointen ovien ohjelma on seuraavanlainen:

10.00 Satamatie 6:n ovet aukeavat

12.00 Paahtonäytös 1

14.00 Paahtonäytös 2

16.00 Pour over -kahvinuutto-show

18.00 Ovet sulkeutuvat

Viime helmikuussa järjestetyt ensimmäiset avoimet ovet keräsivät paikalle arvioiden mukaan noin tuhat ihmistä. Silloin erityiseen suosioon nousivat paahtonäytökset, joita on luvassa nytkin. Lehmus Roasteryn paahtomestari Visa Tuovinen esittelee kahvien taustoja ja raakapavun reittiä viljelijältä paahtimeen asti. Samalla myös paahdin käy kuumana. Yleisö on tervetullutta seuraamaan paahtamista poikkeuksellisesti tuotantotilojen puolelle.

Kahden paahtonäytöksen lisäksi ohjelmaan kuuluu esitys siitä, miten kahvia uutetaan käsin hienovaraisesti ja niin sanotusti viimeisen päälle pour over -menetelmällä. Myös pour over -uuton esittelee Visa Tuovinen.

 

Avoimissa ovissa palvelee myös juuri avautunut Satamatie 6:n kahvila ja tehtaanmyymälät

_96B8856

Hyvällä säällä myös Satamatie 6:n pihalla voi hengailla.

 

_96B8907

Satamatie 6:n paahtimo-kahvila on ollut suosittu avajaisistaan asti.

Lehmus Roasteryn tiloissa toimii nykyisin myös kahvila, kun Kafe Silmu avasi paahtimon yhteyteen kahvilan. Lauantaina myös Kafe Silmu palvelee normaalisti erikoiskahveineen ja leivottuine herkkuineen.

Ilmainen palkintokahvipöytä järjestetään erilliselle pöydälle kahvilatilan perälle.

Kahvilan puolella sijaitsee myös Lehmus Roasteryn tehtaanmyymälä, josta voi hankkia tavallista kahvia ja mahdollisesti myös testipaahtoja 220 gramman paketeista aina kilon säkkeihin asti. Myös raakapapujen kuljetuksessa ja säilytyksessä käytettyjä juuttisäkkejä on myynnissä tehtaanmyymälän puolella.

Perjantaina Satamatie 6:ssa alkaa Kahvia, kakkuja & kukkia -tapahtumat

_96B8917

Viherpalvelu GreenHomen pop up -kukkakaupasta saa perjantaisin kauniin kukkakimpun yhdessä kahvin ja kakun muodostaman kombon kanssa.

Kafe Silmu aloittaa perjantaina uuden perinteen. Kahvia, kakkuja & kukkia -perjantait järjestetään Satamatie 6:ssa. Silloin paahtimo-kahvilalta voi ostaa 20 eurolla yhdistelmän erikoiskahvia, herkullista kakkua ja kukkakimpun.

Kahvia ja kakkua voi ostaa myös mukaan, jos haluaa mennä kotiin tai ystävän luo ihailemaan juuri viikonlopuksi hankittua kukkakimppua.

Kahvia, kakkuja & kukkia -päivä kestää iltakahdeksaan, sillä Satamatie 6 pitää perjantaisin ovet auki kello 20 asti.

Lisätietoja Satamatie 6:n juhlaviikko -Facebook-tapahtumassa

 

Leave a Reply