Kahvipaahtimon tiloihin aukeaa kahvila ja tehtaanmyymälä – Lehmus Roastery, Kafe Silmu ja Hito hyvä yhdistävät voimansa

_96B1223

Lehmus Roasteryn Visa Tuovinen (vasemmalla) ja Kafe Silmun Rebecca Lehtomäki fiilistelevät makasiinirakennuksen henkeä.

Yli satavuotiaassa makasiinirakennuksessa tuoksuu kahvi ja remontti. Kahvin tuoksu kuljeksii paahtimelta, jonka jäähdyttimessä viilenee uusi erä kahvia pian lanseerattavaa Maistelupakkia varten.

Remontti taas on sekoitus sirkkelista lentävää sahanpurua, ruuvinvääntimen kuumentumisesta irtoavaa maalarinvalkoisen maalin tuoksua sekä selkeästikin visioita, joita uuden kahvilan omistaja mahtavan ilmavassa tilassa pohtii.

Kahvipaahtimo Lehmus Roastery avaa nimittäin tiloihinsa kahvilan ja tehtaanmyymälän. Kahvilan toiminnasta vastaa urbaanista tunnelmastaan tunnettu Kafe Silmu, joka muuttaa Kauppakadulta Linnoitusniemen kärkeen uusiin 150 neliön tiloihin. Avajaisia juhlitaan sunnuntaina 4. kesäkuuta kello 12 alkaen. Kaikki ovat tervetulleita silloin paikalle.

Paahtimo-kahvila-tehtaanmyymälä-kokonaisuus kantaa nimeä Satamatie 6. Juuri avautuneet verkkosivut, Facebook-sivut ja vastaavat someasiat yhdistävät kaikki saman katon alla tapahtuvat asiat yhdeksi kokonaisuudeksi.

_96B1280

Iso espressokone löytää paikkansa uuden kahvilan takatiskiltä. Rebecca Lehtomäki määrää suuntaa, Jussi Tyrisevä kannattelee apuna.

Tehtaanmyymälä ollut haaveissa jo pitkään

Lehmus Roastery on toiminut makasiinin tiloissa noin vuoden ajan. Hiljalleen ajatus tehtaanmyymälästä ja kahvilatoiminnasta oli noussut keskusteluun.
”Varsinkin sen jälkeen, kun meidät valittiin Suomen parhaaksi paahtimoksi huhtikuussa, on ovellamme käynyt ei nyt jatkuva, mutta varsin runsas kuhina. Monet ihmiset ovat kyselleet, että voisiko kahvia ostaa suoraan paahtimolta. Kysyntää siis on, joten vastaamme nyt siihen,” kertoo paahtomestari Visa Tuovinen ja suuntaa katseensa taas seuraavaan paahtoon paahtimensa äärellä.

Paahtimotiloista on purettu seiniä, jotta kahvilan asiakkaat näkevät suoraan paahtimelle.
”Varsinkin paahtopäivinä tuoksu on varmasti huumaava ja ihmiset näkevät paahtajan työssään – toivotaan, että hän ei paljon kiroile, kun tilasta tulee avoin,” kertoo paahtamisesta vastaava Tuovinen.

_96B9571

Paahtimon toiminta tuntuu herättävän kiinnostusta. Kuva helmikuun avoimista ovista. Kuvan yläreunassa paahtomestari Visa Tuovinen alustaa paahtonäytöstä.

 

_96B1250

Noin vuonna 1914 rakennetussa makasiinirakennuksessa näkyy edelleen muun muassa eteisessä.

 

Silmun kakut kahvit ja kroissantit siirtyvät kaupungilta linnoitusniemelle

Kafe Silmun Rebecca Lehtomäki tiesi ensimmäistä kertaa yli satavuotiaassa tiilimakasiinissa vierailtuaan, että tänne kuuluisi kahvila. Kun selvisi, että myös paahtimolaiset olivat pohtineet kahvila-tehtaanmyymälän perustamista, ryhdyttiin niin sanotusti tuumasta toimeen ja raakapavusta paahtoon.

”Entiset tilat alkoivat käydä ruuhkaisimmillaan ahtaiksi, joten nyt yhdessä tasossa aukeava makasiinirakennus on mahtava paikka pyörittää kahvilaa,” Lehtomäki kertoo.

Kahvilan puolelle rakennetaan muun muassa pientä lavaa, joka toimii paitsi esiintymiskorokkeena myös kaupungin parhaiden kahvittelumaisemien tarjoajana – makasiinirakennuksen ikkunoista on suora näkymä Saimaalle.

_96B1243

Maisema isoista ikkunoista antaa suoraan Saimaalle.

Satamatiellä alkaa siis kesän mittaan tapahtua. Lehtomäki on vielä viisaan vaitonainen mahdollisuuksista, mutta jotain kertonee se, että perjantaisin tila on auki kahdeksaan asti – myöhempään kuin tavallinen kahvila.
”Saa nähdä, mitä kesä tuo tullessaan. Etenemme varovaisin askelin,” Lehtomäki myhäilee salaperäisenä remonttimaali kädessään viuhuen.

_96B1266

Tehtaanmyymälän kahvilassa käytetään somistuksena paahtimon tuotannosta yli jääviä juuttisäkkejä.

 

Hito hyvä siirtyy Satamatie 6:n katon alle

Myös Hito hyvän suositut kangastuotteet ja limonadit saavat nyt uuden pysyvän myyntipisteen, kun Satamatie 6:n tiloihin aukeaa Kafe Silmun hallinnoima Hito hyvä ostoskeskus.
”Meillä on useita myyntipisteitä varsinkin kesäisin, mutta Kafe Silmun kanssa olemme tehneet ja jatkamme menestyksekästä yhteistyötä. Nyt voimme tehdä omasta osiostamme mahdollisimman, etten sanoisi suorastaan hiton, hyvän. Tuotteitamme saa jatkossakin ympäri kaupunkia myös,” kertoo Hito hyvän toimitusjohtaja Arttu Muukkonen.

pantteri_96B9857

Muun muassa Pantteribokserit (kuvassa) ovat jatkossa saatavilla vuoden ympäri Satamatie 6:ssa.

Avajaisviikolla tarjolla synttäreitä, juhlia ja paahtimon avoimet ovet sekä ilmaiset kiitoskahvit

aloitus

Lehmus Roasteryn alkutilanne vuosi sitten.

 

lehmusroastery_2017

Lehmus Roasteryn tilanne ja tila nyt.

 

Satamatie 6:n avajaiset sunnuntaina 4. kesäkuuta käynnistää juhlaviikon. Avajaisten jälkeen perjantaina 9. kesäkuuta järjestetään Kukkia, kakkua & kahvia -ilta, jolloin paahtimon tiloihin avautuu pop up -kukkakauppa.

Lauantaina 10.6. Lehmus Roastery järjestää avoimet ovet ja paahtonäytöksiä, kun paahtimon ovet avataan helmikuiseen tapaan. Paahtimo tarjoaa myös palkintokahvit Suomen paras paahtimo -äänestyksen voiton kunniaksi kaikelle kansalle.

Lisätietoja Satamatie 6:n nettisivuilla ja Facebook-tapahtumassa.

 

Satamatie 6 on kesällä avoinna seuraavasti

Ma 10-18
Ti 10-18
Ke 10-18
To 10-18
Pe 10-20
La 10-18
Su 12-18

Leave a Reply