Hito hyvä pienpanimojuhla saapuu Lappeenrannan satamatorille heinäkuussa

20170505_hitohyva_pienpanimo_828x315

Hito hyvä ja Karelia Lines järjestävät heinäkuussa Lappeenrannan ensimmäiset pienpanimojuhlat. Satamatorin tapahtuma-alueelle saapuu yli 15 suomalaista pienpanimoa. Panimoiden valikoimista löytyy yli 100 erilaista olutta, joita juhlijat pääsevät maistelemaan erityistä maistelutuopeista.

Pienpanimoiden ohella juhlilla on myös oluttelttamuusikoita J. Kiesistä Ben Granfeltiin, olut-aiheisia luentoja, panimoesittelyjä ja kansainvälisesti kuumaa Beer Yogaa, eli joogaa oluen kanssa. Nälkää ei juhlien aikaan tarvitse nähdä, sillä alueelle nousee myös ruokatori ja kahvitteluista vastaa Suomen parhaaksi paahtimoksi valittu Lehmus Roastery kahvibaarissaan.
”On hienoa olla lumassa kaupunkiimme aivan uudenlaista tapahtumaa hyvällä porukalla”, linjaa Hito hyvän järjestelytoimikunnan pääsihteeri Arttu Muukkonen.

Pienpanimojuhla alkaa torstaina 20.7. ja päättyy lauantaina 22.7. Lippuja (8-12 euroa, 3 pv 22 €) voi ostaa jo Tiketin sivuilta.

 

Oluista pääsee nauttimaan myös Satamatorin ravintolalaiva Suvi-Saimaalla, jonka valikoimista löytyy HHPPJ:n kunniaksi pitkin kesää yli 60 pienpanimo-olutta.
Panimoita tulossa ympäri Suomea
Mukaan ilmoittautuneet panimot tulevat paikalle ympäri Suomen. Vahvistaneet panimot ovat aakkosjärjestyksessä seuraavat:

Fiskarsin Panimo (Fiskars)
Hopping Brewsters (Akaa)
Ice Beaver (Helsinki)
Maku Brewing (Tuusula)
Malmgårdin Panimo (Malmgård, Pernaja)
Norppa-oluet (/Jyväskylä/Lappeenranta)
Panimo Honkavuori (Joensuu)
Panimo Hiisi (Jyväskylä)
Panimoyhtiö Tuju (Lappeenranta)
Radbrew Olutpanimo (Kaarina)
Stadin Panimo (Helsinki)
Takatalo & Tompuri (Virolahti)
Tornion Panimo (Tornio)
Waahto Brewery (Savonlinna)

 

Luvassa upean lappeenrantalainen viikonloppu
Samana viikonloppuna satama täyttyy siis pienpanimojuhlijoista, Pusupuisto Itä räpäyttää -festareista ja muun kaupungin täyttävät Willimiesajot. Luvassa on siis hieno paikallinen viikonloppu sekä kaupunkilaisille että heinäkuun lomaviikkojen turisteille.

”Ajatuksena on luoda sataman alueelle meininkiä ja tarjota uudenlaisia elämyksiä. Tyylikkäitä olutjuhlia ei Etelä-Karjalassa ole juuri järjestetty. Heinäkuussa kelienkin pitäisi olla kohdillaan,” kertoo Karelia Linesin Saku Hyttinen.

Hito hyvä on tulevasta juhlasta innoissaan. Hito hyvän olutasiantuntija Samu Koskinen on toiminut panimotoimikunnan pääsihteerinä. Tavoitteena oli saada mahdollisimman laadukas kattaus panimoita eri puolilta Suomea saapumaan Etelä-Karjalaan.
”Laadukkuuden ja yllätyksellisyyden lisäksi on ollut hauska huomata, että monella panimolla on yhteyksiä Lappeenrantaan. Fiskarsin panimon ja Maku Brewingin perustajia saattaa ajoittain vilkkua kaupunkimme katukuvassa. Samoin tietysti Panimoyhtiö Tujun ja Norppa-oluiden tekijöitä pyörii täällä.

Listaukseen on vahvasti myös vaikuttanut oma olutharrastaminen. Olen viime vuosina kiertänyt harrastatuksenani vastaavia tapahtumia Suomessa ja maailmalla. On mahtavaa päästä itse rakentamaan tapahtumaa, jollaista on toivonut tänne jo pitkään.”

greippi_hitohyva

Olutpääsihteeri Samu Koskinen. (Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen)

Hito hyvän tapahtumatoimikunnan pääsihteeri Arttu Muukkonen on innoissaan tapahtuman luonteesta.
”Hito hyvä on jo pitkään halunnut järjestää lappeenrantalaisuutta juhlivan festivaalin kesäiseen suurkaupunkiimme. Lappeenrantahan on vanha panimokaupunki ja nyt kun paikallinen Panimoyhtiö Tujukin rallattelee hienosti kaupungissa, on tässä loistava mahdollisuus olla mukana tuomassa uudenlaista kulttuuria itärajalle.

Tietenkin on siistiä, että muutkin lappeenrantalaisista perinteistä ponnistavat tapahtumat, eli Itä räpäyttää ja Willimiesajot ovat samana viikonloppuna. Ei lopu tekeminen Lappeenrannasta.”

1073210_495468867198186_1972396347_o

Hito hyvän järjestelypääsihteeri Arttu Muukkonen. Ja vetystringit.

 

Suomen pienpanimokulttuuri on kovassa nosteessa
Pienpanimoita on perustettu viime vuosina Suomeen kiihtyvällä tahdilla. Moni oluenharrastaja on tehnyt panemisesta työtään, ja kuluttajille trendi näkyy lisääntyvänä valikoimana oluthyllyillä ja ravintoloissa.

Vielä muutama vuosi sitten erikoisolut saattoi tarkoittaa tsekkiläistä tummaa olutta, nyt maku- ja oluttyyppivalikoima on levinnyt kaikkeen vaaleista vehnäoluista tummien suklaaportereiden kautta kausityyppisiin erikoisuuksiin.
”Pienpanimojuhlien tarkoitus on esitellä kotimaisen pienpanimokulttuurin laaja skaala ja päästää ihmiset maistelemaan erityyppisiä ja -makuisia oluita. Ajatuksena ei ole vetää päätä täyteen, vaan fiilistellä ja hakea jopa nyansseja,” Koskinen sanoo.
Lisätietoja kesän mittaan nettisivuilta pienpanimojuhla.fi ja tapahtumasivulta Facebookista. Osta omat lippusi ennakkoon osoitteesta Tiketti.fi!

Leave a Reply