Sikahauska vie stand upin ensimmäistä kertaa kaupunginlahdelle ankkuroidulle Camillalle ja Armaadan alakertaan

13516190_978822428905240_8567573254258554478_n

Tulevana lauantaina on luvassa harvinainen tapahtuma niin Lappeenrannan kuin Suomen mittakaavassa. Silloin nimittäin parhaiten kanavaristeilyistään tunnettu M/S Camilla ajetaan ravintolalaiva Suvi-Saimaan viereen, ja Camillalla järjestetään useampi stand up -esitys. Samalla myös Prinsessa Armaadan alakertaan pakataan stand up -klubeja, joten satama otetaan tiukasti komiikan haltuun.

Laivapysäköinti-nimellä kulkeva tapahtuma on saanut alkunsa Sikahauskan tuottajan Panu Kärrin ajatuksista. Camillalla on aiemminkin järjestetty stand up -risteilyitä, mutta tällainen kaupunginlahden ennakkoluuloton hyödyntäminen on aivan uutta. Myöskään Armaadan alakerrassa eivät ammattikoomikot ole aiemmin yleisöä naurattaneet.

Taustalla rohkeassa järjestelyssä on käytännöllisyys.
”Camillan perusristeily kestää kolme tuntia, mutta klubit tavallisesti vain puolitoista. Mietimme, että miten saisimme sekä koomikot että yleisön liikkumaan tavallaan puolivälissä risteilyä takaisin esimerkiksi Armaadan klubeja varten. Pohdimme sellaista vaihtoehtoa, että ajaisiko Camilla ympäri kaupunginlahtea, mutta sitten Saku Hyttinen (Camillan omistaja) sanoi, että voisihan Camillan ankkuroida Suvi-Saimaan kylkeen. Siitä se sitten.”

Armaadan alakerrassa on järjestetty taas usein Pilssivesirock, mutta ei komiikkaa.
”Alakerta on tosi tiivis ja kompakti paikka. Siellä yleisö ja koomikko pääsevät todella lähelle toisiaan, se on varmasti intensiivinen kokemus”, Kärri sanoo.

armaada_96B9672

Launtaina kuvassa takana näkyvä korkea Camilla ajetaan keskellä kelluvan Suvi-Saimaan rinnalle. Etualan Prinsessa Armaadan alakerta toimii toisena klubina.

 

Sikahauska Laivapysäköinti on kesäisen stand up -festivaalin ensimmäinen koeponnistus. Sekä Camillalla että Prinsessa Armaadalla järjestetään kaksi puolentoista tunnin klubia lauantai-iltana. Luvassa on tuoreita paikallisia kasvoja, kuten lappeenrantalaiset Jani Autio ja Lauri Talikka, sekä kokeneempaa kaartia, kuten Toni Jyvälä ja JP Pirinen. Festivaaleilla esiintyvät myös Petri Hankonen, Toni Viking Holmström, Robert Pettersson ja Ville Saarenketo.

Laivapysäköinti taistelee tavallisesti hiljaista kesäsesonkia vastaan. Tavallisesti stand up kuuluu pimeisiin kellaritiloihin, mutta nyt komiikka tuodaan tummista taustoista kirkkaaseen kesäiltaan. Kärrin mukaan monet ovat toivoneet Sikahauskan laajentumista myös kesälle, joten tämä on ensimmäinen askel siihen suuntaan.

Stand up on hiljalleen rantautunut myös muihin kesätapahtumiin. Viime viikonloppuna Provinssirockissa oli oma stand upiin keskittynyt Carnival Stage, ja myös Ilosaaressa stand up on osa festivaaliohjelmaa. Lappeenrannasskin viime viikonlopun Humppaa & Skumppaa -festivaalien koko kansan humppapäivänä lavalle nousi stand up -koomikko Matti Patronen.

 

Kappale kauneinta Lappeenrantaa – ja huomio aivan muualle

Kärri odottaa lauantai-illan klubeja innolla. Ei niinkään jännittyneenä, vaan pikemminkin vähän huvittuneena.
”Camilla on iso ja valoisa tila, joka kelluu lauantaina keskellä kauneinta kesäistä Lappeenrantaa. Maisemien sijaan huomion kerää kuitenkin kikkelivitsejä mikrofoniin kertova Panu Kärri”, klubin isäntänä toimiva herra Kärri maalailee.

Laivapysäköinnin kokemusten perusteella on Kärrin mukaan tarkoitus arvioida, olisiko laajemmalle kesäfestivaalille tulevaisuudessa tilaa Lappeenrannassa.
”Aiempina vuosina täällä on ollut kaikenlaista ohjelmaa, mutta nyt tahti on jostain syystä hiipunut. Stand upilla voitaisiin ottaa koko satama-alue haltuun, jos kysyntää löytyy.”

Hyvältä näyttää, jos jotain voi eilisestä Ismo Leikolan keikasta päätellä. Arki-iltana Lappeenrannan Kehruuhuone oli loppuunmyyty, kun yli 300 katsojaa halusi viihtyä Leikolan kanssa.

 

Sikahauska Laivapysäköinti Camillalla ja Prinsessa Armaadalla lauantaina 9. heinäkuuta. Klubit alkavat kello 19, 19.30, 21 ja 21.30.

Ohjelma ja lisätiedot
Sikahauska laivapysäköinti 9.7. klo 19.00 alkaen
M/S Camilla & Prinsessa Armaada
Pysäköintimaksu 10 € / esitys.
Liput myynnissä Prinsessa Armaadalla ja sataman ympyräkioskissa (Camillan show´t)

Illan sakottamisesta vastaavat:
M/S Camilla klo 19.00
Petri Hankonen
Leo Viking Holmström
Toni Jyvälä

Prinsessa Armaada klo 19.30
Lauri Talikka
Jani Autio
Robert Petterson

M/S Camilla klo 21.00
Panu Kärri
Robert Petterson
Ville Saarenketo

Prinsessa Armaada klo 22.00
JP Pirinen
Leo Viking Holmström
Toni Jyvälä

 

Lisätietoja tapahtuman Facebook-sivulta.

Leave a Reply