Maapähkinäinen Norppa Brown Ale hehkuu pronssisena nyt kaupoissa ja ravintoloissa!

 

Hito hyvä ja Panimoyhtiö Tuju lanseeraavat jälleen uuden Norppa-lauman jäsenen, maapähkinäisen Norppa Brown Alen!

Ennakkomaisteluissa jo Lappeenrannan omaksi Snickers-olueksikin kuvailtu pronssinen taideteos ui kauppoihin ja ravintoloihin tänään perjantaina.

Norppa Brown Ale jatkaa Norpille olennaista kokeilevien hullutteluoluiden linjaa. Inpiraatio olueeseen on jälleen tullut aika puhtaasti Yhdysvalloista, jossa vastaavia oluita on ollut jo pidempääkin.
”Suomalaisia vastaavia bongaushavaintoja on nähty kuitenkin suhteellisen vähän, joten siinä mielessä idea tuntui olutsuunittelutiimin mielestä hyvinkin jännältä ja ainutlaatuiselta,” kuvailee prosessia Norppa-olutdivisioonan matriisijohtaja Samu Koskinen.

Amerikkalainen Brown Ale on helppo tyylilaji tummien ja vaaleiden oluiden välimaastosta ja sopii näin monen olutherkuttelijan makuun. Maapähkinävoin lisäksi oluen suutuntumaa on paksunnettu pienellä määrällä laktoosisokeria, joten olutta ei suositella pähkinä- tai maitoallergikoille.

 

Pronssinen norppa

Norppa hehkuu pronssin ja ruskean sävyisenä, kuten tällaisen juoman kuuluukin. Suklaista värimaailmaa on pyöritetly jo pidemmän aikaa värikkään norppa-lauman keskellä.
”Norppamaiseen värimaailmaan kuuluu runsaan kylläinen värien käyttö ja tässä Norpassa olemme halunneet luoda kauniin pronssisen atmosfäärin. Herkuttelevalle Norpalle halusimme lisäksi kuvittaa vastaavan aukinaisen maapähkinävoipurkin, jollaista availimme yhdessä Panimoyhtiö Tujun kanssa oluenvalmistustiimin ensimmäisessä suunnittelupalaverissa,” valmistusvastaava ja suunnittelujohtaja Samu Koskinen kuvailee.

 

Erinomainen jälkiruoka itsessään

Maapähkinävoi-Norppa sopii hyvin tulevaan talveen, jolloin olisi syytä kasvattaa paksu rasvakerros edesauttamaan selviytymisestä kylmästä ja toivottavasti runsaslumisesta talvesta.
Panimoyhtiö Tujun panija Tuomas Mäkiniemi kertoo, että olut oli miellyttävän haastava panokokemus. Tällaisia erikoiseriä ei voi testata pienimuotoisesti, vaan ensimmäisen keitoksen on osuttava kerralla keskelle maapähkinävoipurkkia.
”Lisäsimme olueeseen kahdessa eri vaiheessa kuivattua maapähkinää, jotta saimme sopivaa makua mukaan.”
Oluen sopiva tarjoilulämpötila on noin 10 astetta. Liian kylmänä juoman maut eivät pääse esille kuten niiden on tarkoitus.
”Juoman kanssa emme ehkä suosittele mitään syötävää – se on mukava jälkiruoka ihan itsessään. Jälkimaku on miellyttävän makea,” Mäkiniemi kertoo.
Suunnitteilla on myös uusia Norppa-oluita keväälle jolloin taas paksu rasvakerros on monesti saattanut päästä pienentymään rajujen ilmanottoaukkojen porauksessa pitkin kylmää talvea. Pysykää siis aistit valppaina!

 

Olutta myynnissä seuraavilla lepokivillä:

Etelä-Karjala
Prisma Lappeenranta
S-Market Sammonlahti
S-Market Myllykeskus
S-Market Pallo
S-Market Lauritsala
S-Market IsoKristiina
S-Market Lappeenranta
K-Citymarket Lappeenranta
K-Supermarket Rakuuna
K-Supermarket Lehmus

K-Supermarket Sammonlahti

Prisma Imatra
K-Citymarket Imatra

 

Ravintolat Etelä-Karjala?

Satamatie 6
Lappeenrannan Kasino
Birra
Lucky Monkeys

Avot Sie

 

Pääkaupunkiseutu:?

Pien olutkauppa, Helsinki
Pien olutkauppa, Espoo
Turku:
Citymarket KupittaaOulu:
Oluthuone Leskinen

Leave a Reply