Hito hyvä päättää kesän Kehruuhuoneen ulkoilmaleffateatterinäytökseen – ensi-illassa tuore Norpanbongaus-dokumentti

norpanbongaus_pk

Hito hyvän kesä päättyy tänä vuonna perjantaina 4. syyskuuta, kun vuoden positiivisimmaksi lappeenrantalaiseksikin ehdolla oleva hyvän mielen monialatoimija pystyttää ison valkokankaan Kehruuhuoneen pihalle. Vuorossa on jo viime kesältä hyväksi havaittu ulkoilmaelokuvateatterinäytös. Tämän vuoden elokuvien teemana on Saimaa, jota illan hienot teokset käsittelee kahdelta eri kantilta.

”Viime vuonna järjestimme kaksi hienosti mennyttä ja loppuunmyytyä näytöstä Wanhan Makasiinin terassilla, mutta nyt haluamme tuoda elokuvaelämyksen vielä suuremmalle yleisölle”, kertoo Hito hyvän toimitusjohtaja ja toinen norppabongari Arttu Muukkonen.

10580870_682797665131971_2223748549730126061_o (1)

Viime vuonna elokuvista nautittiin Wanhan Makasiinin terassilla, nyt vuorossa on astetta laajempi piha-alue Kehruuhuoneella. Kuva: Arttu Muukkonen

Kehruuhuoneen pihapiirissä tapahtuva elokuvanäytös järjestetään terassialueella, joten luvassa on jälleen piknik-henkinen ilta tummenevan ja näillä näkymin lämpimän syyskuisen taivaan alla. Illan aikana voi siis nauttia laadukkaita virvokkeita, kuten Norppa Pale Alea. Luvassa on myös piknik-korihenkisiä leffaeväskokonaisuuksia.
”Kesä on ollut mukava, joten haluamme tunnelmoida Lappeenrantaa ja valaista linnoitusta vielä tällaisen kokoillan shown ajan. Ajatuksena on, että paikalle voi tulla koko perheen voimin.”

11920429_10153704858779873_120446565_n

Elokuvaaja Lauri Aapro, Arttu Muukkonen ja Samu Koskinen norpanbongaushommissa. Kuva: Lauri Aapro

Ensi-illassa Norpanbongaus-dokumenttielokuva

Illan ohjelma on runsas. Alkuillasta Kehruuhuoneen pihalla nähdään muun muassa Hito hyvän ja Suomen luonnonsuojeluliiton toimintaa, jolloin perheen pienimmät ja vähän vanhemmatkin pääsevät tutustumaan saimaannorpan elämään.

Ilta käynnistyy lappeenrantalaismuusikko Seppo Äikkään haitarilla versioimasta Vanhojapoikia viiksekkäitä -klassikosta. Seuraavaksi on vuorossa Hito hyvän ja Lauri Aapro Video & Photography -tuotantotalon upea Norpanbongaus-dokumenttielokuvan ensi-ilta.

Iloluonteisessa dokumentissa kaksi norpanbongaajaa, Samu Koskinen ja Arttu Muukkonen, lähtevät purjeveneellä bongaamaan norppaa. Ennakkonäytöksessä dokumentti on kerännyt kiittävää palautetta pääosien roolituksesta sekä dokumentaristisesta informaatioarvosta. Myös upeat ilmakuvat ovat saaneet testiyleisön haukkomaan henkeä.
”Olemme lähteneet selvittämään tätä todella kiinnostavaa salaista kysymystä, joka askarruttaa jokaista lappeenrantalaista: onko norppia todella olemassa? Harvahan on todistettavasti nähnyt,” Koskinen kommentoi kiikareiden takaa.

Traileri on kerännyt Facebookissa hurjasti suosiota, ja tässä se vielä näytille. On hauska!

Illan päättää mustavalkoinen klassikkoelokuva Kaunis Veera eli Ballaadi Saimaalta -elokuva vuodelta 1950.

Ennakkoliput ovat myynnissä Kehruuhuoneella. Lipun hinnasta (10 e) lahjoitetaan 10 prosenttia Suomen luonnonsuojeluliitolle.


Faktat

Hito hyvä –ulkoilmaleffanäytös
Kehruuhuoneella pe 04.09.2015

18.00 Ovet avautuvat. Paikalla Hito hyvän ja Suomen luonnonsuojeluliiton tuotepisteet
20.00 Esinäytös: Vanhojapoikia viiksekkäitä. Artistina Seppo Äikäs
20.20 Maailman ensi-ilta: Hito hyvä Norpanbongaus-dokumenttielokuva
21.00 Kaunis Veera – Ballaadi Saimaalta

Lipun hinta 10 euroa.
(Lipun hinnasta lahjoitetaan 10% saimaannorppien suojeluun)

Ennakkolipunmyynti Kehruuhuoneella osoitteessa Kristiinankatu 20, 53900 Lappeenranta.

 

 

Comments are closed.