Hito hyvä tuo ulkoilmaleffanäytökset Lappeenrantaan

hitohyva_leffaillat2

Wanhan Makasiinin terassi toimii ulkoilmaelokuvanäytösten keskuksena elokuun kahtena viimeisenä torstai-iltana.

Elokuun lopulla tapahtuu! Koska Lappeenranta on kansainvälinen suurkaupunki, täytyy täällä myös olla metropolimaisia kulttuuritapahtumia. Niinpä Hito hyvä ja Wanha Makasiini järjestävät kahtena peräkkäisenä torstaina ulkoilmaleffaillan Wanhan Makasiinin terassilla.

Katettu terassi tuo suojaa sateelta, seura on loistavaa, viltit lämmittävät loppukesän pimenevässä illassa, piknik-kori patongilla, tuorejuustolla ja kahdella viinilasillisella on edullinen kokonaisuus ja kokista ja popkornejakin on tarjolla.

Elokuvia näytetään yksi molempina iltoina. Iltoja yhdistää juuri edesmennyt Robin Williams. Ensimmäinen leffa on Good Morning, Vietnam, toisen viikon elokuva päätetään yleisöäänestyksellä.

”Olin muutama vuosi sitten kuvajournalismifestivaaleilla Etelä-Ranskassa, ja siellä katselimme kuvaesityksiä isoilla toreilla patongista ja viinistä nauttien. Siitä asti olen ajatellut, että samanlaista menoa kaivattaisiin Suomessa. Wanhan Makasiinin kanssa yhteisymmärrys löytyi heti – terassi on optimaalinen tila tällaiseen illanviettoon,” kertoo tapahtuman tuottaja Arttu Muukkonen.

 


Illanviettoon tyyliä vallien kulmalla

Ajatuksena on, että terassi katetaan elokuvateatterimaiseen muotoon, mutta pöytäseurueissa on mahdollista nauttia myös ravintolan antimista, joko pienistä suolaisista tai isommistakin annoksista. Samalla linnoituksen vallia vasten nostetaan kangas, jolle elokuvat heijastetaan.
”Lappeenrannassa on mahtavat leffateatterit Nuijamies ja Kinoaula, joten meillä ei ole tarvetta lähteä kilpailemaan sille suunnalle. Leffamme heijastetaan intiimisti, ja ajatuksena on yhdistää mukava illanvietto ja laadukas elokuva niin sanotusti keskieurooppalaisella tavalla,” Muukkonen sanoo.

Elokuvailloista on tarkoitus tehdä kestävä perinne Lappeenrannan kesäiltoihin.

HITO HYVÄT LEFFANÄYTÖKSET
Elokuun viimeiset torstait, eli 21. ja 28. päivä. Terassin kuvitteelliset ovet auki 20.15, elokuvat noin kello 21.
Liput viisi euroa ovelta. Säävaraus!

Hito Hyvät Leffaherkut Kahdelle   10€
(Sis. patonkia, tuorejuustoa ja lasit viiniä)
Lasi viiniä 3,50€
Patonki- & juustoannos 3,50€
Popcorn & Cola 5€

Leave a Reply