Hito hyvä pienpanimojuhla käynnistyy kuluvan viikon torstaina Lappeenrannan Satamatorilla.
Toista kertaa järjestettävä juhla esittelee laajan kattauksen kotimaisia pienpanimoita sekä tuo oluttunnelmaa vanhaan panokaupunkiin.
”Näyttää siltä, että säät suosivat nyt Satamatorin juhlakansaa, ja olutta on varmasti kaikkiin makuihin. Luvassa on suorastaan hito hyvät juhlat,” tapahtuman viestintävastaava Arttu Muukkonen arvelee.
Paikallista väriä edustavat Panimoyhtiö Tuju ja Hito hyvän Norppa-baari. Muuten panimoita on saapunut ympäri Suomen (katso panimolista artikkelin lopusta). P ohjoisin on jälleen Tornion panimo ja Länsi-Suomen puolelta saapuu panimoita niin Fiskarsista (Fiskarsin panimo) kuin Poristakin (Moose On The Loose Brewing)
17 panimoa, yli 100 erilaista olutta – olutjoogaa ja ruokaa unohtamatta
Kolmipäiväisillä juhlilla pääsee maistelemaan yli sataa olutta, useita siidereitä, kuohuvia ja erilaisia alkoholittomia juomia.
Nälkäisenäkään HHPPJ:ssä ei tarvitse olla, sillä Ruokatorilla on myynnissä muun muassa Tilateurastamo Ikosen makkaroita, paikallisen Pitbull Boysin savustetta pulled porkia ja coleslaw-salaattia sekä muun muassa Muikkupoikien kalaruokia.
Perjantaina taivutellaan myös olutjoogan tahtiin kello 19.30. Joogan ohjaamisesta vastaa vastaava joogaopettaja Noora Kähkönen Imatran The Voimasta.
Trubaduurit Tarmo Ranta etunenässä hoitavat tapahtuman mukavasta musiikista. Esiintymislavalla viihdyttävät trubaduurit hallitsevat niin herkät sävelet kuin jyrkemmänkin rokkipoljennon.
Miten pienpanimojuhlilla tulee toimia?
Panimojuhlilla on omanlainen tapa toimia. Ensin portilla lunastetaan sisäänpääsy alueelle. Sen jälkeen on vuorossa tapahtuman oman tuopin hankinta.
Vaihdannan välineenä toimivat poletit. Niitä voi vaihtaa vähintään 10 euroa kerrallaan.
Pienpanimojuhlilla panimot myyvät kahden ja neljän desin kokoisia annoksia. Kun juomia on todella mittava määrä, on ajatuksena, että kahden desin juomia pystyy maistelemaan useampia kuin jos joisi vain isoja tuoppeja.
Satamatorille pystytetään runsaasti penkkejä ja pöytiä, jotta juoman äärelle pääsee kaikessa rauhassa istuskelemaan.
Tänä vuonna kannattaa kiinnittää huomiota muun muassa laadukkaisiin lagereihin, eli ruokakaupoistakin tuttuihin juomiin, joita pienpanimot ovat ryhtyneet kehittämään aiempaa maukkaammiksi.
”Kannattaa ehdottomasti myös maistella trendien aallonharjalla surffaavia New England Indian Pale Aleja eli NEIPA-tyylin oluita, joissa tuplakuivahumalointi tuo humalan herkulliset maut erityisen voimakkaasti esiin”, kertoo Hito hyvän olutasiantuntija Samu Koskinen.
Panimolistaus aakkosjärjestyksessä:
Bryggeri Helsinki, Helsinki
Cool Head Brew, Tuusula
Fiskarsin Panimo, Fiskars
Hito hyvä Norppa-baari, Lappenranta
Kotka Steam Brewery, Kotka
Maku Brewing, Tuusula
Malmgårdin Panimo, Loviisa
Moose On The Loose Brewing, Pori
Mustan Virran Panimo, Savonlinna
Panimo Honkavuori, Joensuu
Panimoyhtiö Tuju, Lappeenranta
Radbrew, Kaarina
RPS Brewing, Kuopio
Saimaa Brewing Co, Mikkeli
Takatalo &Tompuri Brewing, Ravijoki
Tornion Panimo, Tornio
Waahto Brew, Savonlinna
Ennakkoliput Liveto.fi (+ toimituskulut) tai Satamatorin ympyräkioski.
To 12.7.2018 Vapaa pääsy
Pe 13.7.2018 Pääsylippu 12 €
La 14.7.2018 Pääsylippu 12 €
Kahden päivän lippu = 20 €
VIP-liput 59 €/ilta (Sis. oma sisäänkäynti, pääsylippu, tuoppi, poletteja, illallinen, oma nimetty paikka katetussa osassa)