Uusi Norppa Mango-tyrni Milkshake IPA uiskentelee Pienpanimojuhlille – chillailuun kutsuu uniikki Norppa-lounge

20170717_hitohyva_festival_ale_1200x628

Hito hyvä lanseeraa Hito hyville pienpanimojuhlille erikoisoluen. Kyseessä on festivaaleja varten pantu Norppa Mango-tyrni Milkshake IPA. Se on valmistettu erittäin laadukkaista ainesosissa täällä Lappeenrannassa yhdessä Panimoyhtiö Tujun kanssa.

Olutfestivaaleilla on Hito hyvän olutdivisioonan komentajan Samu Koskisen mukaan tapana, että panimot tekevät erikoiseltakin kuulostavia oluita maisteltavaksi ja kokeiltavaksi.

– Ajatuksena on, että festivaaleilla voi hieman villiintyä ja jopa hullutella. Sinänsä tämä meidän Mango-tyrni IPA on suhteellisen klassinen hedelmäinen New England IPA, mutta tyrni tuo siihen oman jännittävän kierteensä, samoin se, että Lappeenrannassa pantua olutta on tarjolla lappeenrantalaisilla pienpanimojuhlilla, Koskinen fiilistelee.

Norppa Mango-tyrni Milkshake NEIPA kätkee taakseen siis sumuisen Norppa-oluen, jonka mausta löytyy mangoa ja sen makeutta taittamaan tyrniä. Maku on hedelmäinen, ulkonäkö suodattamattoman pehmeän herkullinen.

20170716_norppa_milkshake_ipa


Norppa Mango-tyrni Milkshake näyttää pehmeän täyteläisen värikkäältä myös lasiin kaadettuna.


Mango ja tyrni ovat kaikille tuttuja hedelmiä ja marjoja, mutta mitä Milkshake tarkoittaa, Hito hyvän johtava olutasiantuntija Samu Koskinen?
– Nimitys Milkshake tulee olueeseen lisätystä vaniljasta ja laktoosista. NEIPAt ovat suutuntumaltaan pehmeitä ja aromihumaloinniltaan voimakkaita. Olueseemme lisätyt mausteet ja hedelmät korostavat näitä ominaisuuksia, mutta eivät tule häiritsevästi esiin. 

Entä mitä tarkoittaa NEIPA, eli New England IPA?
– Aloitetaan tutusta, eli India Pale Ale on oluttyyppi. New England taas on alue Yhdysvaltojen koillisosassa, jossa on pantu jo pidempään tällaisia sumuisia hedelmäisiä ipoja.

NEIPA-oluissa, kuten muissakin vahvasti humaloiduissa vaaleissa oluissa korostuu tuoreus. Festarinorpan paneminen ajoitettiin mahdollisimman lähelle tapahtumaa ja hanasta tuleva tuoksu tulee olemaan huumaava kuin vierailu panimolla. 

Mitä muuta erikoista tässä festarinorpassa on? Onko se kallista?
– Tuoreen humalan aromikkaat maut korostuvat lisäksi raaka-aineiden määrässä. Festarinorppaan on tehty niin sanottu tuplakuivahumalointi, eli tankkiin on lapioitu humalaa kaksi kertaa normaalin määrän verran. Kun keittoon lisättiin vielä ominaisuuksia korostavat mausteet, niin lopputuloksena oli yksi Tujun hinnakkaimmista tuotteista. Norppaloungessa pidämme juoman hinnoittelun kuitenkin matalana ja myymme juomaa niin pitkään kuin sitä riittää. 

mangoprosessi

Mango-tyrnin prosessointia panimolla pari viikkoa sitten – oluesta tehtiin niin tuoretta ja aromikasta kuin mahdollista.

 

Panimoyhtiö Tujun oluenpanija Tuomas Mäkiniemelä, millaista oli tehdä uusi olut yhteistyössä Hito hyvän kanssa?
– Sehän oli oikein mukavaa ja helppoa. Kaikki sujui hyvin ja oli hauska panna uudenlaista olutta. Oli kiinnostavaa vetää tällaisen vahvasti maustetun modernin IPA:n ominaisuudet tappiin asti.

Mitä humalia festarinorpassa on hyödynnetty?
– Mukana on El Doradoa, Mosaicia ja Ekuanotia. Mallaspohjassa on myös 15% kauraa muun ohella.

Edessä on Tujun ensimmäiset pienpanimojuhlat ylipäänsä. Millaisilla odotuksilla saavutte satamatorille?
– Toivottavasti festarineitsyys lähtee nyt hellästi pois. Odotetaan hyvää meininkiä, runsasta juhlakansaa, hyvää olutta ja hyviä tyyppejä.

 

 

Norppa-lounge kutsuu chillailemaan satamatorin lavalle läpi viikonlopun

Hito hyvän Norppa-juomat ja Lehmus Roasteryn kahvibaari löytyvät pienpanimojuhlilla satamatorin lavalta.

Lavalle rakentuu erityisen rento ja letkeä Norppa-lounge, jossa voi tarkkailla niin pienpanimojuhla-aluetta, Saimaata kuin toivottavasti aurinkoista taivasta.

lo_20170525_norppa_vadelma_sour

Tiskillä on myynnissä Hito hyvältä seuraavia juomia:
– Norppa Mango-tyrni Milkshake, 6,2 %
– Norppa Pale Ale, 4,7 %
– Norppa Greippi-IPA, 4,7 %
– Norppa Vadelma Sour, 4,7 %
– Kuutti Surffi-omena, limonadi
– Kuutti Aarre-vadelma, limonadi

Terassin kalustuksesta vastaa Lappeenrannan Stemma, joten luvassa on leveitä penkkejä, aurinkotuoleja ja mukavia seurustelutiloja. Oluiden lisäksi loungen tiskiltä voi hankkia itselleen tai ystävilleen Pantteri-boksereita ja Suurkaupunki-kangaskasseja.

Baaritiskillä palvelee myös Suomen parhaaksi paahtimoksi vuonna 2017 valittu pienpaahtimo Lehmus Roastery. Kahvibaarissa on myynnissä sekä kahvia sekä kuumana että kylmäuuttona sekä pientä kahvilamaista purtavaa ja naposteltavaa – suosittelemme!

 

Mikä ihmeen Hito hyvä pienpanimojuhla?

20170505_hitohyva_pienpanimo_1200x628

Hito hyvä pienpanimojuhla kerää Lappeenrannan satamatorille torstaista lauantaihin 19 eri panimoa ja juomanvalmistajaa sekä yli 110 pienpanimo-olutta ja siidereitä ympäri Suomen.

Kaikki panimot ja oluet voit tarkistaa jo kätevästi hanassa.fin tapahtumasivuston kautta
Tapahtumaan voi ostaa pääsylippuja ennakkoon Tiketti.fistä ja Suvi-Saimaalta sekä sataman ympyräkioskilta. VIP-lippujen tiedot info at hhppj.fi

 

Pienpanimojuhlan aikataulu:
Torstai 20.7. klo 18-01, pääsyliput 8 €, K-18

Perjantai 21.7. klo 14-17 ilmainen ja ikärajaton
Perjantai 21.7. klo 18-01, pääsyliput 12 €, K-18

Lauantai 22.7. klo 12-17, ilmainen ja ikärajaton
Lauantai 22.7. Klo 18-01, pääsyliput 12 €, K-18

Iltaisin trubaduurit viihdyttävät juhlakansaa.

Lauantaina kello 15 on tarjolla ilmainen olutjooga, ohjaajana imatralaisen The Voiman joogaopettaja Noora Kähkönen.

Lauantaina trubaduureissa nähdään paikallista väriä kello 19.30, kun lavalle nousee J. Kiesi.

Tervetuloa!

Leave a Reply